Loading
Your are here: Home // , , , // Obama'nın büyükannesi, kutsal topraklarda torunun İslam'la müşerref olması için dua ettiğini söyledi.

Obama'nın büyükannesi, kutsal topraklarda torunun İslam'la müşerref olması için dua ettiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın Kenya’daki büyükannesi Sarah Obama 88 yaşında hac farizasını yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor. Büyükanne, kutsal topraklarda torunun İslam’la müşerref olması için dua ettiğini söyledi.



Suudi Arabistan’da yayın yapan El Watan gazetesine konuşan büyükanne, uzun zamandır hayalini kurduğu hac ibadetinin gerçek olduğunu, kutsal topraklara gelip hac farizasını kazasız belasız yerine getirdiğini kaydetti.
Obama’nın amcası Said Hüseyin Obama ise hac konusunda yaşadığı ruh halini anlatmaktan kaçınarak, kutsal topraklara gelmenin verdiği mutluluğa değindi. Müslümanların hac ortamında olduğu gibi tüm zamanlarda da aynı şekilde olmaları gerektiğini kaydetti. Ayrıca Obama’nın siyasi duruşunu beğendiğini söyleyen, “Obama ikinci kez başkan seçilir mi?” sorusuna ise “Allah bilir. Çünkü gaybı ancak o bilir.” cevabını verdi.
Kenya'nın batısındaki Kogelo köyünde oturan büyükanne Sarah Onyango Obama, Afrika’da 7 ülkenin ortak dili olan lehçesiyle hac ibadetini yerine getirmenin verdiği mutluluğu anlattı. Henüz küçükken öğretmeninin Mekke ve Medine’yi kendilerine anlattığını ve o günden bu yana özlemini duyduğunu ifade eden Sarah Obama, hac ibadetini yerine getirirken torununun İslam’la şereflenmesi için dua ettiğini söyledi. Aynı zamanda köye döndüğünde torununa İslam’ı ve İslam’ın gücünü anlatacağını belirtti.
Prens Memduh Bin Abdulaziz Obama’nın ailesini sarayında ağırladı. Kolay ve ferah bir şekilde hac ibadetlerini yerine getirmeleri için yetkililere emir veren Prens Memduh’un Obama ailesini krallara yakışır şekilde ağırladığı kaydedildi.
On5yirmi5 / Samet Doğan

filed under: , , ,

Leave a reply

Copyright © 2009 Haber-Matik.
. .